OVER ONS

Authentieke Italiaanse keuken

Ristorante Salvatore heeft altijd als doel gehad een italiaanse tint toe te voegen aan de Boulevard van Kijkduin.
Vanaf het momemt van binnenstappen dient men overgoten te worden door de italaanse warme sfeer.

Dit doel heeft Salvatore zichzelf gesteld en streeft dit dan ook na. Met een variatie aan italiaanse gerechten en bijpassende wijnen krijgt de gast wat wordt verwacht. Voor een heerlijke italiaanse pizza bent u bij Salvatore ook op het juiste adres. Salvatore is voor iedereen, in dit laagdrempelige restaurant komt elke gast tot zijn recht.

Over Kijkduin

Kijkduin is een kleine badplaats aan de Zuid-Hollandse kust die meer en meer het karakter heeft gekregen van een buitenwijk van Den Haag.

Het ligt in de duinen en aan het strand. Er is een boulevard met winkels en eveneens een uitkijktoren. Kijkduin is de kleinste van de twee Haagse badplaatsen.

Geschiedenis

Aan het eind van de 19e eeuw werden op het een flink eind buiten Den Haag gelegen Kijkduin enkele hotels gebouwd. Kijkduin was omstreeks 1900 niet veel kleiner dan de badplaats Scheveningen. De groei die Scheveningen daarna meemaakte, heeft in Kijkduin echter niet plaatsgevonden.

De eerste nieuwe woonhuizen in Kijkduin werden in 1923 opgeleverd door Bouwbureau Joh. D. Van der Houwen.
De architecten Bijvoet en Duiker waren de ontwerpers. De verkoopbrochure “Villa-Dorp Kijkduin” geeft een volle beschrijving van het begin van het dorp.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is ten gevolge van de aanleg van de Atlantikwall ongeveer de helft van de bebouwing van Kijkduin gesloopt, waaronder een groot deel van het villapark ‘Meer en Bosch’.

Het natuurgebied en de bebouwing ten noorden van de Monsterseweg liepen schade op bij ongelukken met het lanceren van V-wapens vanaf het terrein van het psychiatrisch ziekenhuis Bloemendaal. Na de Tweede Wereldoorlog resteerde slechts een aantal strandtenten en een Indisch restaurant.

In de loop van de jaren zestig en zeventig is de bebouwing van Kijkduin volgens een aangepast plan van Van der Sluys (1962) tot stand gekomen. De trage ontwikkeling van Kijkduin werd mede veroorzaakt door de gevolgen van de stormvloed van 1953.

De versterking van de kust met puinduinen is pas in 1968 voltooid. In dat jaar werd de Machiel Vrijenhoeklaan doorgetrokken tot aan de camping en werden aan weerszijden grote parkeerterreinen aangelegd.